Program

23. 6.

Pod Černý vrch, Goon Squad

20:00 | 80 Kč
Událost na Facebooku
Postšamanistický überground skupiny Pod Černý vrch spolu s reinkarnací nedávno zesnulého velikána. Kapely spojuje záliba ve vyvolávání duchů, divadelní pojetí vystoupení a láska ke Klubovně. 

Skupina Pod Černý vrch je stálicí domácí alternativní scény, na které působí již 20 let. Po celou tuto dobu pro ni byl charakteristický osobitý styl, svérázné pódiové vystupování frontmana kapely a nemalá dávka energie všech muzikantů.

Od svého založení v roce 1995 kapela vystupovala po boku dalších alternativních či undergroundových kapel (Psí vojáci, MCH Band, DG307, Zuby Nehty, Deep Sweden, UJD, Extempore a další). V různých letech se zúčastnila i opakovaně nejvýznamnějších tuzemských festivalů – Colours of Ostrava, Trutnov Open Air, Rock For People, Sázavafest, Benátská noc…

Za dobu svého působení vydala 5 CD (Měchožil Zhoubný – BlackPoint 1997, Měchožilovy písně lásky – BlackPoint 1998, Celibát 2000 – Maťa 2000, Semotam – BlackPoint 2002, Ženění – Areca 2005).

V současné době se po několikaleté odbočce do oblasti na pomezí alternativy, poprocku a folklóru obrací zpět ke svým více undergroundovým kořenům.

Kapela se tak vrací k propracovaným, začasté rozsáhlejším skladbám s nelineární strukturou (v žádném případě tedy model „sloka – refrén“) a prokomponovanou prací s motivy a tématy. Zvláště v harmonii využívá i postupy vážné hudby 20. století. Zároveň ještě zvyšuje důraz na výpověď obsaženou v textech, na zaujímání jasného postoje k důležitým životním otázkám a problémům. Nevyhýbá se ani občasným funkčním citacím a parodickým prvkům. Pro svou aktuální tvorbu razí označení „postmoderní underground“.

Pod Černý vrch vystupuje v obsazení bicí nástroje, baskytara, dvoje klávesy (a samply), kytara, značně efektované housle, zpěv a přednes.

Odkazy

bandzone.cz/pcv