Program

28. 7.

My Street Films

20:30
Událost na Facebooku
K horkému létu patří pivo a studentská bezstarostnost. Právě proto promítáme tři žhavé studentské filmy, které letos upoutaly skoro stejnou pozornost jako požáry v Chorvatsku. V dejvické Klubovně za účasti autorů promítáme následující snímky:

Kittchen – až budu proměněný (režie: Tomáš Šťastný): Co skrývá maskovaný týpek Kittchen? Kolik má společného se svým stvořitelem, Jakubem Königem, a nakolik si už žije vlastním životem? Na to hledá odpověď režisér Tomáš Šťastný, který na letošním Famufestu získal Aramisovu cenu za nejlepší film prvního ročníku a byl rovněž nominován na Cenu Pavla Kouteckého. 

Backstage (režie: Martin Mach, Dominik Truhlář): Do trochu jiné než hudební backstage nás zavede desetiminutový snímek ze strašnického krematoria. Spalovač mrtvol, jak ho ještě neznáte a jak jste ho asi ještě neslyšeli mluvit na kameru. Film Backstage letos získal Cenu Pavla Kouteckého v kategorii krátkometrážní dokument.

I ♥ (režie: Lenka Benešová): Pokud vás teď nejvíc pálí vaše studená postel, nenechte si ujít film věnovaný hledání té pravé lásky. A doufejte, že jste právě na základě špatné úvodní fotky neodmítli svou spřízněnou duši. Swipe right!

Odkazy

http://mystreetfilms.cz/