Program

St 10. 7.

Bardzo fajné letní kino: Umění milování

21:00 | 30 Kč
Událost na Facebooku
Bardzo fajné léto v Klubovně: Umění milování

Film inspirovaný dramatickým životem lékařky Michaliny Wisłocké, která se na konci 70. let stala v Polsku velkou popularizátorkou sexuality. Přes odpor tehdejší komunistické cenzury vybojovala vydání knihy, která způsobila sexuální revoluci v mnoha polských domácnostech. Snímek režisérky Marie Sadowské nahlíží do soukromí silné osobnosti s nelehkým citovým životem, milující matky, partnerky a milenky, která část života prožila v milostném trojúhelníku. S lehkostí vyprávěný film nesoucí se na sympatické vlně humoru s vynikajícími herci. Polský divácký hit!

Umění milování (Sztuka kochania)
Maria Sadowska, Polsko, 2017
polsky, české titulky, 117 min.

**********************************
Bardzo fajné léto 2019

Oblíbené filmy z Bardzo fajného festivalu pod širým nebem v letních kinech v Praze a v Brně.

Pro letošní léto jsme připravili celkem tři Bardzo fajné večery. Promítneme divácky nejoblíbenější filmy z posledních ročníků Bardzo fajného festivalu – Umění milování Marie Sadowské a Vábení sirén Agnieszky Smoczyńské. Večer zahájí tematicky laděné předfilmy z polského festivalu krátkých filmů Filmové Podlesí útočí z Bělostoku. V příjemné atmosféře letních kin budete moci ochutnat také vybrané letní polské chuťovky.

Termíny projekcí:

pondělí 8. 7. Vábení sirén, Containall, Praha 7 - Stromovka
středa 10. 7. Umění milování, Klubovna, Praha 6 - Dejvice
čtvrtek 18. 7. Umění milování, Scalní letňák, Brno

Organizátorem akce je spolek Popular, který dlouhodobě popularizuje polskou kulturu v Praze a od roku 2013 pořádá Bardzo fajný festival. Projekty Bardzo fajné léto a Bardzo fajný festival 2019 byly podpořeny z Česko-polského fóra.

Začátek večerů je od 21 hodin, projekce začnou po setmění cca ve 21.30. Filmy budou uvedeny v originálním polském znění s českými titulky. Vstupenky budou v prodeji pouze na místě.

Odkazy

https://bardzofajnyfestival.wordpress.com/