Program

St 29. 1.

Muff

Muff a Klubovna - léty prověřená a oceňovaná symbióza!
Muff live at Klubovna: 
https://www.youtube.com/watch?v=RgKfHLbbIms

Skupina Muff vznikla v roce 1999, ale své debutové album vydala až po deseti letech činnosti. Sestavu tvoří pětice osobitých muzikantů vytvářejících koláž na pomezí jazzu a rocku, v lehkém oparu psychedelie prolnuté elektronikou a samply.

Muff, pojmenovaní podle postavičky z dětského televizního pořadu, představují moderní kapelu v čele se saxofonistou Marcelem Bártou (Vertigo, Farma v jeskyni, Jazz Dock Orchestra), klávesistou Jakubem Zitkem (Aneta Langerová), baskytaristou Jakubem Vejnarem (Michal Ambrož & Hudba Praha), kytaristou Jiřím Šimkem (Electric Madness) a bubeníkem Romanem Víchou (Ewa Farna, Martin Brunner Band.

Na kontě mají kritiky velmi ceněná 3 alba. V roce 2019 Muff slaví 20 let vzniku a vydávají svou 4 řadovou desku opět u vydavatelství Polí5.

Marcel Bárta – tenor saxophone,
Jiří Šimek – electric guitar, effects
Jakub Zitko – organ, synts & samples
Jakub Vejnar – electric bass
Roman Vícha – drums & percussion

* * *

“Pětice Muff je all stars kapela české profesionální scény hudebníků mladší střední generace. Mluví se o nich převážně jako o hudebnících jazzových, ovšem záběr mají velmi široký a pokrývá žánry od popu až po alternativu.”...”Pro kapelu je typická radost z možnosti hrát si. Hudebníci nemají žádná omezení a mohou si dovolit sázet vedle sebe zcela rozdílné druhy hudby – vyložený jazzrock vedle psychedelických ploch, tvrdé s rockem hraničící a improvizačně odvázané kusy i silné melodie v nástrojových partech.” Ondřej Bezr, iDnes

„Silná témata nesená často unisonem kytary a tenor- či sopránsaxofonu, ostré aranžérské střihy a strhující figury spodku, ale i takřka lyrické momenty a pak zase zcela uvolněné pasáže, vše drží pohromadě a i po mnohonásobném poslechu je pořád co objevovat. Muff patří k tomu nejlepšímu, co v tuzemsku za poslední léta vzniklo.“ Daniel Konrád, Hospodářské noviny

Odkazy

http://www.muffmusic.com/
https://www.facebook.com/muffmusic