Program

14. 8.

Data Koroptev, Wabi Experience

19:30
Událost na Facebooku
Data Koroptev a Wabi Experinece v Klubovně aneb Jak to zní, když si ruce podají poškozené bity a countryový microsampling.

V hudbě kapely Data Koroptev se spojují roboticky vysekané rytmy s ohlasy noisového písničkářství, kterými členové protkávají obezřetně vrstvenou improvizaci. Krédem tohoto tria je hledání unikátního hudebního jazyka, jenž se ale nebojí vzít do hry žánrové citace nebo zvukovou eklektičnost soudobého tekutého světa.

Na konci května kapele vyšlo na peruánském labelu Superspace Records album Grand Prix.

K poslechu zde: https://bit.ly/3f5k4LV

Bard české country se probouzí do technologické dystopie. Wabi Experience, projekt dvojice Federsel / Tarnovski, sampluje osmdesátkové desky Wabiho Daňka a splétá z nich důmyslné elektronické koláže. Na albu Wabi Experience, které vyšlo na renomovaném labelu Mikroton, pracoval Federsel (Handa Gote, Gurun Gurun, B4) už od roku 2002. Tehdy se rozhodl vzdát hold Wabi Daňkovi a jeho první dvě elpíčka bez nostalgie přetavit v aktuální zvukovou abstrakci. Po sedmnácti letech titěrné práce na skladbách založených výhradně na mikrosamplech nedotknutelných trampských standard, třech smazaných verzích alba a klíčovém rozšíření sestavy o spoluhráče z Gurun Gurun Tarnovského (také IQ+1, Telekinetic Assault Group) se Wabi Experience konečně podařilo rozdělat oheň, který jen tak nepohasne.

Čeká nás hauntologie z mechu a kapradí, outsider waltz naruby, narkotické vzpomínky na čundry rozpité v kýčovitých západech slunce a na vlhká rána pod širákem s čajem, co chutná po jehličí.

VIDEO:
https://vimeo.com/368376648
https://vimeo.com/341443410

Odkazy

http://www.gurunas.net