Program

So 22. 5.

Jeden svět venku: Bílá na bílé

20:30 | 90 Kč | PŘEDPRODEJ VSTUPENEK
FESTIVAL JEDEN SVĚT MÍŘÍ DO LETNÍHO KINA V KLUBOVNĚ.
Ve dnech 20. - 28. května nás čeká každý den jeden dokumentární film, začátek od 20:30 / setmění.

VSTUPENKY POUZE ONLINE NA GOOUT.
V případě zrušení projekce z důvodu nepřízně počasí obdrží kupující e-mailem voucher do platformy https://www.jedensvetonline.cz/ jako kompenzaci za vstupenku.

BÍLÁ NA BÍLÉ
Režie: Viera Čakányová
ČR, Slovensko
2020 | 74 min. Jazyk: Anglicky, Slovensky. Titulky: České, Anglické
 
Distribuční premiéra.
Po filmu bude následovat debata s režisérkou Vierou Čakányovou.

O FILMU:
Videodeník slovenské režisérky Viery Čákanyové z Antarktidy vznikal při natáčení jejího oceňovaného filmu FREM. Silná osobní zpověď nastoluje kromě environmentálního tématu i pochyby o vlastním konání.

V roce 2017 strávila slovenská režisérka Viera Čákanyová několik týdnů na polské antarktické stanici. Uvrhnutá do jednotvárného, osamělého života v extrémních podmínkách, chatuje s umělou inteligencí, vede úvahy o smyslu umění i života, prochází se neposkvrněnou antarktickou přírodou a především natáčí. Jako pozorovatelka měnící se antarktické krajiny podává svědectví o tom, o čem sama příroda promluvit nemůže. Čím déle se Viera na Antarktidě nachází, tím více se napojuje na tamní podnebí, na přírodu, uklidňuje se její mysl. „Nikde jinde jsem neměla natolik intenzivní pocit, že jsem naživu,“ přiznává režisérka ve snímku, který vyhrál cenu Opus Bonum na MFDF v Jihlavě.

COVID INFO:
Veškeré akce samozřejmě proběhnou za přísného dodržování veškerých vládních a hygienických nařízení. Projekcí se bude možné zúčastnit pouze s potvrzeným negativním PCR či antigenním testem (nemůžeme uznávat samotesty ani čestná prohlášení) nebo potvrzením o prodělání nemoci covid-19 v posledních 3 měsících, nebo potvrzením o očkování.

Odkazy

https://www.jedensvet.cz/2021/filmy-a-z/44095-bila-na-bile
https://www.csfd.cz/film/927014-bila-na-bile/galerie/
https://goout.net/cs/bila-na-bile/szrrjhr/