Program

Ne 23. 5.

Jeden svět venku: Naše generace Z

20:30 | 90 Kč | PŘEDPRODEJ VSTUPENEK
Událost na Facebooku
FESTIVAL JEDEN SVĚT MÍŘÍ DO LETNÍHO KINA V KLUBOVNĚ.
Ve dnech 20. - 28. května nás čeká každý den jeden dokumentární film, začátek od 20:30 / setmění.

VSTUPENKY POUZE ONLINE NA GOOUT.
V případě zrušení projekce z důvodu nepřízně počasí obdrží kupující e-mailem voucher do platformy https://www.jedensvetonline.cz/ jako kompenzaci za vstupenku.

NAŠE GENERACE Z
Režie: Liz Smith. Velká Británie. 2021 | 100 min. Jazyk: Anglicky. Titulky: České.
Česká premiéra
 
O FILMU:
Úzkosti a deprese. Ztráta soukromí. Poruchy spánku či příjmu potravy. To jsou jen některé z problémů spojovaných se závislostí na mobilních telefonech. A snad nejvíce jimi trpí zástupci generace Z.
Když byl v roce 2007 představen první iPhone, jednalo se o revoluci srovnatelnou s vynálezem knihtisku. Pro představitele generace Z, jak se označují osoby narozené od poloviny devadesátých let do roku 2012, je ale všudypřítomnost mobilů a internetu samozřejmostí – jiný svět nikdy ani nepoznali. Jaký to má dopad na jejich koncentraci, schopnost navazovat vztahy a duševní zdraví obecně? Snímek režisérky Liz Smith nabízí pozoruhodně ucelenou odpověď skrze výpovědi odborníků na neurovědu či behaviorální psychologii, ale stejný prostor je věnován i samotným představitelům generace Z prostřednictvím jejich autentických nahrávek zveřejněných na sociálních sítích.

COVID INFO:
Veškeré akce samozřejmě proběhnou za přísného dodržování veškerých vládních a hygienických nařízení. Projekcí se bude možné zúčastnit pouze s potvrzeným negativním PCR či antigenním testem (nemůžeme uznávat samotesty ani čestná prohlášení) nebo potvrzením o prodělání nemoci covid-19 v posledních 3 měsících, nebo potvrzením o očkování.

Odkazy

https://www.jedensvet.cz/2021/filmy-a-z/44905-nase-generace-z
https://www.csfd.cz/film/1018971-nase-generace-z/recenze/
https://goout.net/cs/nase-generace-z/szvrjhr/