Program

Čt 27. 1.

Čtvrt na smrt, Boží muka

19:30 | 150 Kč
Událost na Facebooku
Poslední lednový čtvrtek se v Dejvické Klubovně představí dvě alternativní rockové kapely s českými texty.
 
ČTVRT NA SMRT
je projekt básníka a hudebníka Jana Vacíka (zpěv, kytara), kterého v plné elektrifikované verzi doplňuje Jiří Sejf (bicí), Jakub Hartmann (baskytara), Anna Kurková (příčná flétna, saxofon), Keishiro Mikawa (violoncello) a Dalibor Hrubeš (el. kytara).
Hudebně se kapela pohybuje s nedbalou elegancí od punku, rocku, alternativního rocku až po ozvěny folku. Skrze všechny tyto metamorfózy se však vine jedna linka hudebního vyjádření. Tento žánrový společný jmenovatel sama kapela označuje jako „NEFOLK“.
Podobně pestrobarevné jsou i texty: uslyšíte písně s texty podobné zenovým kóanům, existenciální texty, ale i texty s pořádnou dávkou společenské kritiky a aktivismu. Kapela však nikdy nerezignuje na přirozenou naléhavost a autenticitu sdělení.
V roce 2020 vydala kapela kritikou ceněné album "Držím Ti pěsti", které na koncertech doplňuje skladbami z chystané desky "A furt to nestačí".
 
bit.ly/CtvrtNaSpotify
bit.ly/CtvrtNaYouTube
www.instagram.com/ctvrtnasmrt/
outsidenotes.cz/interpreti/ctvrt-na-smrt/
 
BOŽÍ MUKA
je kapela svébytného rukopisu, oscilující na pomezí rocku, folku, alternativy, country a undegroundu, která se dala dohromady v roce 2020 ve vesnici Údrnice, kde také zkouší a natáčí.
U zrodu stál skladatel, textař, zpěvák a kytarista Kamil Danda který se obklopil dávnými souputníky z kapel Fousy Mojo a Heřman Švihák - bubeníkem Frantou Škorpilem, hostujícím klavíristou Markem Palasem a kytaristou a houslistou Ondřejem Balákem.
Součástí kapely se následně stali také basista Tadeáš Pithard, sólový kytarista Michal Dufek a multiinstrumentalista Tomáš Mašek a producent a kytarista Vít Maršálek.
V roce 2021 vydala kapela u vydavatelství Rockńgo debutové 14 písňové album Za humna.
 
Vstupné na místě 150,-
Předprodej: tba

Odkazy

www.ctvrtnasmrt.cz
https://bandzone.cz/bozimuka